Reţetă pentru o masă festivă de sărbători : ragu de cerb cu tarhon şi pălincă de struguri

Preparare :       20 minute

Gătire        :     120 minute

Timpul total : 140 minute

Ingrediente pentru 6 porţii :

  • 300 g carne de cerb ( de ex. pulpă )
  • 1 lingură de untură de raţă
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 morcovi de dimensiuni medii
  • 2 bucăţi de pătrunjel rădăcină
  • 200 g de ciuperci pleurotus
  • 1 bucată mica de gulie
  • 1 bucată mică de ţelină
  • 1 linguriţă de tarhon proaspăt sau uscat
  • 1 linguriţă de oţet din vin roşu
  • 1 lingutiţă de făină
  • 2 bucăţi de foi de dafin
  • sare, piper după gust
  • 5 l de apă
  • 3 linguriţe de pălincă de struguri REMEDIUM°

Mod de preparare :

  1. Carnea se taie cubuleţe, se spală bine şi se usucă. Se prăjeşte puţin ȋn untura ȋncinsă după care se adăugă ceapa tăiată mărunt, morcovii tăiaţi rondele, pătrunjelul, ciupercile, ţelina şi gulia tăiate cubuleţe şi se călesc.
  2. Se presară făina şi se prăjeşte ȋn continuare puţin. Se adaugă oţetul, sarea, piperul, tarhonul, foile de dafin, se diluează cu apă şi se ţine la foc potrivit până când se frăgezeşte carnea. La final se adaugă pălinca de muscat otonel.

Poftă bună!